Falta Lo Que Falta (omhros@gmail.com)

Thursday, November 24, 2005

Δείτε τους...



Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έπιασαν στα πράσα εντεταλμένους της Ασφάλειας που παρακολουθούσαν την πλατιά σύσκεψη ενόψει της απεργίας.

Οι πιο μαύρες μέρες του Συνδικαλιστικού της Ασφάλειας αναβίωσαν για μια ακόμη φορά χτες το απόγευμα, καθώς ασφαλίτες σε διατεταγμένη υπηρεσία και μάλιστα οπλοφορούντες, μπήκαν στη συνδικαλιστική σύσκεψη του ΠΑΜΕ, με στόχο να την παρακολουθήσουν. Η σύσκεψη στο Συνδικάτο Οικοδόμων βρισκόταν σε εξέλιξη όταν οι συνδικαλιστές εντόπισαν δύο άγνωστα σε αυτούς πρόσωπα μέσα στην αίθουσα και ζήτησαν να μάθουν από ποιο σωματείο είναι. Οι αστυνομικοί, ντυμένοι με πολιτικά, επιχείρησαν να το σκάσουν. Οι συνδικαλιστές όμως πρόλαβαν και έκλεισαν την πόρτα του Συνδικάτου κι απαίτησαν να τους δείξουν τις ταυτότητές τους.

Οπως προέκυψε, το έργο της παρακολούθησης της σύσκεψης του ΠΑΜΕ είχε ανατεθεί από τους προϊστάμενούς τους στον υπαστυνόμο Απόστολο Ζώτο, με αριθμό γενικού μητρώου 262788 και στον αστυφύλακα Ιωάννη Νικολαράκο, με αριθμό γενικού μητρώου 250336.

Αμέσως ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, επικοινώνησε με την υφυπουργό Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκη και κατήγγειλε το γεγονός. Απαίτησε να δοθούν απαντήσεις για το ποιος έστειλε κουμπουροφόρους μέσα σε εργατική σύσκεψη. Ανάλογη επικοινωνία είχε το στέλεχος του ΠΑΜΕ και με τον υπουργό Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλο, καταγγέλλοντας ότι αναβιώνει το Συνδικαλιστικό της Ασφάλειας και πως ό,τι έκανε τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ κάνει τώρα και η κυβέρνηση της ΝΔ. Απαίτησε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι που έδωσαν τις σχετικές εντολές. Και υπογράμμισε ότι το ΠΑΜΕ θεωρεί πως τέτοιες ενέργειες τις χρεώνονται οι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και όλη η κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα και ενώ η συνδικαλιστική σύσκεψη συνεχιζόταν, τα στελέχη του ΠΑΜΕ έκαναν καθαρό ότι οι ταξικές δυνάμεις δεν τρομοκρατούνται. Οτι δεν πρόκειται να τα διπλώσουμε μπροστά σε τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες και ότι θα αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις καταστολής και τις αποκαλύπτουν.

Αργότερα, στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων κατέφτασαν αξιωματικοί της Ασφάλειας και ο Διοικητής του Τμήματος Εξαρχείων και «παρέλαβαν» τους δύο αξιωματικούς. Στις διαμαρτυρίες των στελεχών του ΠΑΜΕ οι δύο ανώτεροι αξιωματικοί ισχυρίστηκαν προκλητικά ότι οι δύο άνδρες έκαναν περιπολία (!), για να εισπράξουν τη δίκαιη αγανάκτηση των στελεχών του Πανεργατικού Μετώπου που τους επισήμαναν ότι «δεν μπορείτε να μπαίνετε στο σπίτι μας, δεν μπορείτε να μπαίνετε μέσα στο συνδικάτο και μάλιστα στο δεύτερο όροφο και να λέτε ότι κάνατε περιπολία».

Οταν σύσσωμο το συνεργείο των χαφιέδων αποχωρούσε, δεκάδες συνδικαλιστικά στελέχη που συμμετείχαν στη σύσκεψη τους... ξεπροβόδισαν με τα συνθήματα «Η τρομοκρατία δε θα περάσει των εργατών η πάλη θα τη σπάσει», «Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη».

0 Comments:

Post a Comment

<< Home