Falta Lo Que Falta (omhros@gmail.com)

Monday, November 07, 2005

Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους




Η εξέγερση στα Παρισινά και άλλα προάστεια των Γαλλικών μεγαλουπόλεων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Οι μετανάστες αντιδρούν με κριτήριο τις ταξικές τους καταβολές και όχι την εθνική ή θρησκευτική τους προέλευση όπως προσπαθούν να μας πείσουν τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί (βλέπε μόνιμες αναφορές στην αφρικανική καταγωγή και την μουσουλμανική τους πίστη).
Θα ήταν άλλωστε το λιγότερο κουτό να υποστηρίξει κάποιος ότι οι μετανάστες ζουν στο παραπέτασμα , όχι λόγω της φτώχειας τους αλλά γιατί είναι Μαροκινοί ή Κονγκολέζοι..Θα ήταν τουλάχιστον ηλίθιο να υποστηρίξει κάποιος ότι το...χρήμα ενός "μαύρου" μετράει λιγότερο από εκείνο του "λευκού" μεγαλοαστού.
Η επανάσταση είναι ΤΑΞΙΚΗ - Η σύγκρουση είναι ΤΑΞΙΚΗ.

Απίστευτο και όμως αληθινό, μα στο πλέον φιλελεύθερο και δημοκρατικό κράτος της Ευρώπης, υπάρχει αδικία, υπάρχει ρατσισμός , υπάρχουν υπουργοί που εκφράζουν "προσωπική άποψη" αλλά διαμορφώνουν εθνική πολιτική...(στην Ελλάδα..άραγε;;). Υπάρχει επίσης η λέξη "εθελοτυφλώ" . Η προσπάθεια τα γεγονότα να παρουσιαστούν ως κοινός χουλιγκανισμός τύπου γηπέδου και όχι ως πολιτικά , επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Τα γεγονότα όμως είναι πολιτικά και ως τέτοια επιβάλλεται να αντιμετωπισθούν.

Είναι όμως και κάτι άλλο...Ευκαιρία!

Για όλους οσοι η Γαλλική δημοκρατία δεν είναι το ιδανικό αλλά έστω μια αφετηρία για κίνηση προς τα εμπρός , το "πρόβλημα" της παρούσας λαικής εξέγερσης είναι μια ευκαιρία για αναθεώρηση της κοινωνικο-οικονομικής πολιτικής των Γάλλων, είναι μια ευκαιρία να επανεκτιμήσουν την κατάσταση και τις απόψεις τους, να παραδεχθούν τα λάθη τους και την πραγματικότητα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Είναι μια ευκαιρία να φανούν συνεπείς.

Ο Γαλλικός Λαός μπορεί για μια ακόμα φορά να είναι ο οδηγός για τους υπόλοιπους , να δείξει τον δρόμο προς την δίκαια (και όχι δικαιότερη) και ίση αντιμετώπιση των "κατώτερων" οικονομικά στρωμάτων , εώς ότου οι διαφορές αυτές εκλείψουν ολοκληρωτικά .Το δυστύχημα είναι πως η Γαλλική κυβέρνηση, δεν φαίνεται να εννοεί την παραπάνω αναγκαιότητα και επιλέγει τους παλικαρισμούς και τον "αμερικάνικο τρόπο" εφαρμογής της "δικαιοσύνης". Είδωμεν...

Αυτή την στιγμή το μόνο που μένει είναι οι υπόλοιποι να καταλάβουμε, ότι πραγματικη πυξίδα στον δρόμο για μια αταξική κοινωνία αποτελούν αυτές ακριβώς οι φωτιές στους δρόμους της Γαλλίας που δεν πρέπει ούτε να σβήσουν , ούτε να σκεπαστούν απο το φώς της ημέρας.

Οι φωτιές πρέπει -επιβάλλεται- να επεκταθούν στην Ιταλία , την Γερμανία, την Ελλάδα, την Αλβανία την Ισπανία κ.ο.κ. Όπου υπάρχουν μετανάστες, όπου υπάρχουν ταξικές διαφορές, παντού. Μένει οι υπόλοιποι να καταλάβουμε πως εχθρός μας δεν είναι ούτε το χρώμα , ούτε η καταγωγή , ούτε η θρησκεία. Ο εχθρός είναι ένας και λέγεται κρατική αδικία , ταξικός διαχωρισμός και ανέχεια.

Με την ευχή , οι φωτιές να φτάσουν σύντομα κοντά μας.....

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ & Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

Αγγελής

1 Comments:

Blogger O. Aggelis said...

Εμπρησμοί και στη Γερμανία Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ανάλογα επεισόδια με εμπρησμούς οχημάτων σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας σε δύο πόλεις της Γερμανίας, το Βερολίνο και τη Βρέμη.

Πέντε αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν σε λαϊκή συνοικία του Βερολίνου, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία. Σύμφωνα μάλιστα με εκπρόσωπο της αστυνομίας του Βερολίνου, «οι αστυνομικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δράστες των εμπρησμών να ήθελαν να μιμηθούν τις επιθέσεις» στις συνοικίες του Παρισιού και άλλων γαλλικών πόλεων.

Εμπρησμοί σημειώθηκαν και τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή σε συνοικία της Βρέμης, όπου αυτοκίνητα και ένα κενό κτίριο πυρπολήθηκαν. Εκπρόσωπος και της αστυνομίας της Βρέμης άφησε να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται οι δράστες να ήθελαν να μιμηθούν τους δράστες των ταραχών της Γαλλίας.

news.in.gr, με πληροφορίες από Associated Press, ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

November 07, 2005 4:49 p.m.

 

Post a Comment

<< Home