Falta Lo Que Falta (omhros@gmail.com)

Thursday, October 13, 2005

Στράτευση στα 18 ; Λέμε στράτευση..Ποτέ (!!!)


Την στιγμή που η θητεία καταργείται σε όλο και περισσοτερες χωρες , μα ακομα και στην πρωην Γιουγκοσλαβικη Δημοκρατια της Μακεδονιας, στην Ελλαδα, τα πραγματα διαφερουν.
Ηδη ισχυουσες νομοθεσιες και πρακτικες ανακοινωνονται ως καινοτομες και "δωρα" ενω οι υποσχεσεις του "κρατους" για μειωση της, μενουν μονο στα προεκλογικα φυλλαδια.
Παρα την τρομοκρατια και τα "οικογενειακα" και "θεσμικα" στεγανα χρονων, την παραπληροφορηση και την κατηχηση , καποιοι αντιδρουν...300.000 ανυποτακτοι λενε οχι και ο αριθμος τους καθημερινα αυξανεται (συμφωνα με τον ΥΦΕΘΑ) .Για τα Ι5; ουτε λογος!

Το τι θα κανει ο καθε ενας μπροστα στην προκληση της στρατευσης ειναι ζητημα ατομικο.
Απο την αλλη ομως πλευρα δηλωσεις πρωην πρωθυπουργου (!!!) θελουν να επιβαλλουν φορμες τυπου Ισραηλ και ζητουν στρατευση στα 18 για γυναικες (!!) και αντρες(!!).
Οι δηλωσεις αυτες, αγνοουν επιδεικτικα την πραγματικοτητα και τις ενναλακτικες και αναπαραγουν τετριμενες και κοινοτυπες δικαιολογιες και "ΠΡΕΠΕΙ"...

Ο κοσμος παρατηρει και συνεχιζει να παρατηρει αλλα δεν αντιδρα....μεχρι ποτε; Ισως μεχρι τοτε που του χτυπησουν την πορτα για να καταταξουν την δικη του κορη...

Τα συμπερασματα απο τα παραπανω αλλα και απο τα αποσπασματα των δηλωσεων πρωην πρωθυπουργου ειναι δικα σας....

για πληροφοριες οσον αφορα την στρατευση προτεινουμε να επισκεφτειτε την ιστοσελιδα: www.omhroi.gr .

Αγγελής



7/10/2005
Χανιά


Στράτευση για όλους από την ηλικία των 18 ετών ζήτησε από τα Χανιά την Παρασκευή ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
--
«Σήμερα» σημείωσε, «εκείνο που χρειαζόμαστε είναι να έχουμε ανθρώπους, άντρες και γυναίκες, στις Ένοπλες Δυνάμεις. Και σπανίζουν. Έχουμε τρομερή έλλειψη στρατευσίμων και μεγάλα προβλήματα τα οποία πρέπει να λυθούν. Εγώ μετά χαράς ακούω ότι και η σημερινή κυβέρνηση επανέρχεται στην ιδέα που είχα προτείνει, και την οποία δυστυχώς δεν προλάβαμε να εφαρμόσουμε, να στρατεύονται τα παιδιά στα 18. Και άντρες και γυναίκες να στρατεύονται. Και να υπηρετούν ένα χρόνο στις Ένοπλες Δυνάμεις».
--
«Για να λήξει αυτό το άθλιο θέαμα των αναβολών που δεν βρίσκουν τέρμα και των διαφόρων, όπως ακούω, περιέργων μεθόδων, με τις οποίες ορισμένοι αποφεύγουν τη στράτευση» συμπλήρωσε.
--
Και συνέχισε: «Τη θητεία πρέπει όλοι να την εκπληρώνουν. Κι εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να καταλάβω την περίφημη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία απαγορεύει να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα εκείνα, οι οποίοι κατά τρόπο απαράδεκτο, ανήθικο και παράνομο αποφεύγουν τη στράτευσή τους».

«Την περίφημη αυτή Αρχή, μία από τις πολλές που δημιουργήσαμε με το καινούριο Σύνταγμα, καλά θα κάνουμε το ταχύτερο να την καταργήσουμε. Διότι στον τόπο αυτό, αυτό που κατ' εξοχήν χρειαζόμαστε, είναι η αίσθηση του χρέους απέναντι του συνόλου, σε μια χώρα, όπου ο ατομικισμός φτάνει στα ακρότατα όριά του» τόνισε.

Απευθυνόμενος δε, στον παριστάμενο υπουργό Εθνικής Αμυνας, είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ, σαν παλιός έφεδρος αξιωματικός, σαν παλιός στρατιώτης αν θέλετε, έχω μέσα μου το πνεύμα της πειθαρχίας. Και δεν μπορώ να καταλάβω το στρατό χωρίς πειθαρχία και χωρίς αυστηρότητα».
--
»Χρειάζεται αυστηρότητα και πειθαρχία ο στρατός. Στρατός χωρίς πειθαρχία δεν υπάρχει».

«Προχωρήστε» προέτρεψε τέλος τον υπουργό, «στη θητεία στα 18. Στρατεύσετε όλους, χωρίς καμία εξαίρεση. Αποκαταστήστε την τάξη και την πειθαρχία στις Ένοπλες Δυνάμεις, δώστε στους αξιωματικούς το δικαίωμα να διοικούν το στράτευμα, χτυπήστε τους διαφόρους ευφυείς, τους κοπανατζήδες, οι οποίοι θέλουν ν’ αποφεύγουν τη στράτευση ή να υπηρετούν εκεί που θέλουν, για να δώσετε την αίσθηση στον ελληνικό λαό ότι όλοι οι Έλληνες, επιτέλους, απέναντι του νόμου είναι ίσοι».
--
news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ

0 Comments:

Post a Comment

<< Home